ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0028
Bilimsel isim :
Brassica oleracea var. botrytis
Yöresel isim :
Çiçek
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 29 24 35
Enerji kJ 120 100 146
Su g 91,35 90,18 93,02
Kül g 0,71 0,55 0,86
Protein g 1,61 1,04 1,99
Azot g 0,26 0,17 0,32
Yağ, toplam g 0,32 0,15 0,85
Karbonhidrat g 3,71 2,93 4,83
Lif, toplam diyet g 2,32 1,31 3,35
Lif, suda çözünür g 0,19 0,04 0,32
Lif, suda çözünmeyen g 2,13 1,28 3,11
Sakaroz g 0,03 0,00 0,14
Glukoz g 1,54 1,25 1,98
Fruktoz g 1,41 1,01 1,82
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,35 0,28 0,42
Tuz mg 35 24 48
Demir, Fe mg 0,42 0,24 0,62
Fosfor, P mg 57 36 79
Kalsiyum, Ca mg 23 15 37
Magnezyum, Mg mg 19 15 25
Potasyum, K mg 293 208 363
Sodyum, Na mg 14 10 19
Çinko, Zn mg 0,34 0,23 0,52
C vitamini mg 45,3 42,7 51,8
L-askorbik asit mg 44,4 40,4 50,3
Tiamin mg 0,069 0,047 0,084
Riboflavin mg 0,075 0,051 0,086
Niasin mg 0,603 0,446 0,770
B-6 vitamini, toplam mg 0,149 0,045 0,269
A vitamini RE 4 3 5
Beta-karoten µg 44 35 59
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 15 7 24
K-1 vitamini µg 19,1 16,5 20,5
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.