ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0029
Bilimsel isim :
Citrullus lanatus
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 30 25 33
Enerji kJ 126 106 140
Su g 92,12 91,35 93,34
Kül g 0,27 0,23 0,31
Protein g 0,13 0,06 0,19
Azot g 0,02 0,01 0,03
Yağ, toplam g 0,14 0,11 0,17
Karbonhidrat g 6,80 5,57 7,56
Lif, toplam diyet g 0,54 0,42 0,72
Lif, suda çözünür g 0,12 0,07 0,20
Lif, suda çözünmeyen g 0,42 0,35 0,53
Sakaroz g 0,88 0,00 2,91
Glukoz g 2,05 1,23 2,94
Fruktoz g 2,70 1,74 3,57
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 8 6 14
Demir, Fe mg 0,23 0,10 0,34
Fosfor, P mg 11 6 17
Kalsiyum, Ca mg 9 3 13
Magnezyum, Mg mg 12 6 17
Potasyum, K mg 112 50 151
Sodyum, Na mg 3 2 6
Çinko, Zn mg 0,17 0,05 0,68
C vitamini mg 6,5 4,3 8,3
L-askorbik asit mg 6,0 4,3 8,3
Tiamin mg 0,017 0,009 0,031
Riboflavin mg 0,019 0,015 0,021
Niasin mg 0,199 0,168 0,222
B-6 vitamini, toplam mg 0,053 0,023 0,084
Folat, gıda µg 9 5 12
A vitamini RE 32 11 95
Beta-karoten µg 387 128 1134
Likopen µg 3707 756 5209
Lutein µg 33 5 87
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.