ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0031
Bilimsel isim :
Citrullus lanatus
Yöresel isim :
Sürme
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 34 32 36
Enerji kJ 141 133 149
Su g 91,27 91,02 91,51
Kül g 0,31 0,21 0,41
Protein g 0,16 0,13 0,19
Azot g 0,03 0,02 0,03
Yağ, toplam g 0,23 0,18 0,27
Karbonhidrat g 7,44 6,71 8,16
Lif, toplam diyet g 0,61 0,24 0,97
Lif, suda çözünür g 0,18 0,08 0,27
Lif, suda çözünmeyen g 0,43 0,16 0,70
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 3,12 2,75 3,49
Fruktoz g 4,51 3,97 5,04
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 9 6 13
Demir, Fe mg 0,22 0,12 0,33
Fosfor, P mg 13 9 18
Kalsiyum, Ca mg 11 6 16
Magnezyum, Mg mg 13 10 17
Potasyum, K mg 135 97 173
Sodyum, Na mg 4 3 5
Çinko, Zn mg 0,06 0,05 0,06
C vitamini mg 9,9 8,3 11,4
L-askorbik asit mg 9,6 7,7 11,4
Tiamin mg 0,015 0,013 0,017
Riboflavin mg 0,023 0,020 0,025
Niasin mg 0,481 0,403 0,558
B-6 vitamini, toplam mg 0,042 0,031 0,052
Folat, gıda µg 8 8 8
A vitamini RE 35 30 41
Beta-karoten µg 426 362 489
Likopen µg 3009 2629 3389
Lutein µg 6 2 9
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.