ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0030
Bilimsel isim :
Citrullus lanatus
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 31 28 40
Enerji kJ 131 116 167
Su g 91,83 89,66 92,75
Kül g 0,27 0,21 0,32
Protein g 0,15 0,11 0,20
Azot g 0,02 0,02 0,03
Yağ, toplam g 0,15 0,10 0,20
Karbonhidrat g 7,08 6,25 9,08
Lif, toplam diyet g 0,52 0,45 0,57
Lif, suda çözünür g 0,14 0,11 0,18
Lif, suda çözünmeyen g 0,40 0,34 0,50
Sakaroz g 0,30 0,00 1,18
Glukoz g 2,80 1,54 4,25
Fruktoz g 4,16 2,55 6,62
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 5 10
Demir, Fe mg 0,24 0,11 0,58
Fosfor, P mg 11 5 15
Kalsiyum, Ca mg 6 3 11
Magnezyum, Mg mg 11 7 14
Potasyum, K mg 99 75 132
Sodyum, Na mg 3 2 4
Çinko, Zn mg 0,07 0,00 0,11
C vitamini mg 6,9 5,2 8,2
L-askorbik asit mg 6,8 5,2 8,2
Tiamin mg 0,019 0,012 0,029
Riboflavin mg 0,020 0,018 0,025
Niasin mg 0,507 0,179 1,564
B-6 vitamini, toplam mg 0,103 0,063 0,166
Folat, gıda µg 8 6 11
A vitamini RE 42 11 81
Beta-karoten µg 499 133 971
Likopen µg 4493 2633 9167
Lutein µg 17 10 22
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.