ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0027
Bilimsel isim :
Prunus armeniaca
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 265 243 291
Enerji kJ 1108 1019 1217
Su g 20,93 19,85 22,78
Kül g 8,59 2,14 12,24
Protein g 2,98 2,56 3,55
Azot g 0,48 0,41 0,57
Yağ, toplam g 0,35 0,12 0,57
Karbonhidrat g 59,06 55,33 64,79
Lif, toplam diyet g 8,09 7,18 8,91
Lif, suda çözünür g 2,94 2,60 3,15
Lif, suda çözünmeyen g 5,14 4,06 6,02
Sakaroz g 4,33 1,56 6,26
Glukoz g 16,02 15,15 17,65
Fruktoz g 5,74 5,02 7,45
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 3,18 2,25 3,86
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 5 2 8
Demir, Fe mg 1,58 1,23 1,83
Fosfor, P mg 81 68 97
Kalsiyum, Ca mg 62 51 76
Magnezyum, Mg mg 43 39 47
Potasyum, K mg 1282 1176 1450
Sodyum, Na mg 2 1 3
Çinko, Zn mg 0,42 0,34 0,51
Selenyum, Se µg 1,8 0,0 3,2
Tiamin mg 0,021 0,018 0,023
Riboflavin mg 0,028 0,024 0,032
Niasin mg 1,317 1,266 1,394
B-6 vitamini, toplam mg 0,110 0,077 0,150
A vitamini RE 279 196 363
Beta-karoten µg 3348 2354 4360
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 0 0 0
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.