ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0028
Bilimsel isim :
Prunus armeniaca
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 252 229 278
Enerji kJ 1054 959 1164
Su g 23,44 22,38 25,03
Kül g 9,61 2,39 13,59
Protein g 2,96 2,38 3,19
Azot g 0,47 0,38 0,51
Yağ, toplam g 0,34 0,26 0,47
Karbonhidrat g 56,20 51,46 63,12
Lif, toplam diyet g 7,45 6,54 8,24
Lif, suda çözünür g 2,84 1,85 3,46
Lif, suda çözünmeyen g 4,61 3,76 5,78
Sakaroz g 4,04 3,24 5,15
Glukoz g 22,87 14,59 35,68
Fruktoz g 8,70 5,13 14,17
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,16 0,00 0,96
Sorbitol g 3,41 3,05 4,10
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 3 2 5
Demir, Fe mg 1,97 1,50 2,72
Fosfor, P mg 72 50 96
Kalsiyum, Ca mg 72 64 80
Magnezyum, Mg mg 23 4 46
Potasyum, K mg 1213 1016 1343
Sodyum, Na mg 1 1 2
Çinko, Zn mg 0,45 0,43 0,47
Selenyum, Se µg 0,4 0,0 2,0
Tiamin mg 0,005 0,003 0,006
Riboflavin mg 0,010 0,008 0,011
Niasin mg 0,972 0,911 1,042
B-6 vitamini, toplam mg 0,061 0,030 0,107
A vitamini RE 188 157 221
Beta-karoten µg 2252 1886 2647
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 0 0 0
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.