ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0027
Bilimsel isim :
Prunus avium
Yöresel isim :
Beyaz kiraz (Starks gold)
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 63 51 75
Enerji kJ 262 215 316
Su g 83,02 79,70 86,22
Kül g 0,80 0,58 1,11
Protein g 0,69 0,33 0,89
Azot g 0,11 0,05 0,14
Yağ, toplam g 0,34 0,19 0,44
Karbonhidrat g 13,27 11,11 16,17
Lif, toplam diyet g 1,89 1,25 2,24
Lif, suda çözünür g 0,28 0,20 0,35
Lif, suda çözünmeyen g 1,61 1,05 1,94
Sakaroz g 0,01 0,00 0,04
Glukoz g 8,51 7,13 10,42
Fruktoz g 5,00 4,28 6,01
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 6 3 9
Demir, Fe mg 0,23 0,09 0,33
Fosfor, P mg 23 15 31
Kalsiyum, Ca mg 20 10 27
Magnezyum, Mg mg 13 8 18
Potasyum, K mg 182 142 237
Sodyum, Na mg 2 1 4
Çinko, Zn mg 0,06 0,03 0,09
C vitamini mg 5,0 4,0 5,6
L-askorbik asit mg 3,0 0,9 5,5
Tiamin mg 0,013 0,005 0,021
Riboflavin mg 0,018 0,014 0,023
Niasin mg 0,340 0,202 0,473
B-6 vitamini, toplam mg 0,041 0,006 0,088
Folat, gıda µg 4 2 6
A vitamini RE 11 6 26
Beta-karoten µg 137 75 317
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 16 0 78
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.