ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0029
Bilimsel isim :
Actinidia deliciosa A. Chev.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 63 61 68
Enerji kJ 264 253 286
Su g 82,51 81,20 83,05
Kül g 0,59 0,54 0,62
Protein g 0,37 0,11 0,98
Azot g 0,06 0,02 0,16
Yağ, toplam g 0,18 0,13 0,26
Karbonhidrat g 13,62 12,42 14,78
Lif, toplam diyet g 2,73 2,54 2,87
Lif, suda çözünür g 0,50 0,44 0,57
Lif, suda çözünmeyen g 2,22 2,10 2,35
Sakaroz g 0,06 0,02 0,12
Glukoz g 4,46 3,32 5,66
Fruktoz g 4,69 3,51 5,78
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 10 8 12
Demir, Fe mg 0,25 0,14 0,43
Fosfor, P mg 23 14 32
Kalsiyum, Ca mg 36 28 43
Magnezyum, Mg mg 21 17 27
Potasyum, K mg 297 188 405
Sodyum, Na mg 4 3 5
Çinko, Zn mg 0,21 0,05 0,69
C vitamini mg 60,1 42,8 70,8
L-askorbik asit mg 59,0 40,2 70,8
Tiamin mg 0,009 0,004 0,013
Riboflavin mg 0,025 0,022 0,028
Niasin mg 0,346 0,315 0,387
B-6 vitamini, toplam mg 0,096 0,059 0,138
Folat, gıda µg 32 30 34
A vitamini RE 11 10 13
Beta-karoten µg 137 120 150
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 300 266 328
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.