ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0038
Bilimsel isim :
Brassica oleracea var. gemnifera
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 44 25 69
Enerji kJ 183 103 288
Su g 86,08 78,59 91,47
Kül g 1,13 0,58 1,49
Protein g 2,97 1,31 3,75
Azot g 0,47 0,21 0,60
Yağ, toplam g 0,30 0,12 0,41
Karbonhidrat g 5,02 1,87 11,72
Lif, toplam diyet g 4,50 3,64 6,55
Lif, suda çözünür g 0,53 0,09 1,13
Lif, suda çözünmeyen g 4,01 3,27 5,42
Sakaroz g 0,50 0,02 0,98
Glukoz g 1,25 0,75 1,73
Fruktoz g 1,21 0,28 1,96
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,07 0,00 0,55
Tuz mg 54 18 115
Demir, Fe mg 0,57 0,40 0,84
Fosfor, P mg 69 40 130
Kalsiyum, Ca mg 48 15 130
Magnezyum, Mg mg 24 16 42
Potasyum, K mg 355 231 533
Sodyum, Na mg 22 7 46
Çinko, Zn mg 0,41 0,20 0,88
C vitamini mg 109,1 99,5 130,5
L-askorbik asit mg 108,6 99,5 130,5
Tiamin mg 0,092 0,075 0,109
Riboflavin mg 0,130 0,105 0,155
Niasin mg 0,903 0,735 1,128
B-6 vitamini, toplam mg 0,175 0,081 0,285
A vitamini RE 27 17 48
Beta-karoten µg 325 199 580
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 192 69 285
K-1 vitamini µg 190,7 154,8 218,4
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.