ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0030
Bilimsel isim :
Citrus limon (L.) Burm.
Yöresel isim :
Enter
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 43 39 47
Enerji kJ 179 163 195
Su g 88,70 87,94 89,34
Kül g 0,36 0,34 0,39
Protein g 0,44 0,00 1,16
Azot g 0,07 0,00 0,18
Yağ, toplam g 0,36 0,32 0,48
Karbonhidrat g 8,73 8,06 9,36
Lif, toplam diyet g 1,41 0,72 1,85
Lif, suda çözünür g 0,44 0,13 0,66
Lif, suda çözünmeyen g 0,97 0,59 1,19
Sakaroz g 0,28 0,18 0,39
Glukoz g 0,51 0,06 0,95
Fruktoz g 0,58 0,20 0,94
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 8 2 13
Demir, Fe mg 0,11 0,04 0,16
Fosfor, P mg 16 15 19
Kalsiyum, Ca mg 34 32 38
Magnezyum, Mg mg 11 9 12
Potasyum, K mg 157 126 177
Sodyum, Na mg 3 1 5
Çinko, Zn mg 0,08 0,05 0,13
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
C vitamini mg 44,1 35,6 66,8
L-askorbik asit mg 44,1 35,6 66,8
Tiamin mg 0,028 0,018 0,038
Riboflavin mg 0,043 0,017 0,126
Niasin mg 0,270 0,171 0,441
B-6 vitamini, toplam mg 0,070 0,049 0,087
Folat, gıda µg 17 12 22
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.