ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0032
Bilimsel isim :
Citrus meyeri Y. Tan.
Yöresel isim :
Mayer
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 42 39 45
Enerji kJ 176 163 188
Su g 88,90 87,93 89,87
Kül g 0,39 0,35 0,42
Protein g 1,13 0,31 1,94
Azot g 0,18 0,05 0,31
Yağ, toplam g 0,39 0,32 0,45
Karbonhidrat g 7,82 6,69 8,95
Lif, toplam diyet g 1,39 0,83 1,94
Lif, suda çözünür g 0,42 0,21 0,63
Lif, suda çözünmeyen g 0,97 0,62 1,32
Sakaroz g 0,50 0,25 0,76
Glukoz g 1,05 0,53 1,56
Fruktoz g 1,04 0,56 1,51
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 3 11
Demir, Fe mg 0,28 0,09 0,48
Fosfor, P mg 12 11 13
Kalsiyum, Ca mg 38 38 39
Magnezyum, Mg mg 11 10 11
Potasyum, K mg 133 111 156
Sodyum, Na mg 3 1 4
Çinko, Zn mg 0,15 0,08 0,22
C vitamini mg 24,3 19,8 28,8
L-askorbik asit mg 24,2 19,6 28,8
Tiamin mg 0,033 0,023 0,042
Riboflavin mg 0,027 0,017 0,036
Niasin mg 0,333 0,225 0,441
B-6 vitamini, toplam mg 0,052 0,043 0,061
Folat, gıda µg 14 8 19
A vitamini RE 4 1 6
Beta-karoten µg 43 17 69
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 10 8 12
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.