ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0034
Bilimsel isim :
Citrus reticulata Blanco
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 46 40 54
Enerji kJ 195 167 224
Su g 88,18 85,80 90,10
Kül g 0,29 0,24 0,32
Protein g 0,37 0,19 0,59
Azot g 0,06 0,03 0,09
Yağ, toplam g 0,56 0,12 0,81
Karbonhidrat g 9,38 7,27 11,84
Lif, toplam diyet g 1,22 1,07 1,40
Lif, suda çözünür g 0,49 0,43 0,57
Lif, suda çözünmeyen g 0,73 0,64 0,83
Sakaroz g 1,92 1,64 2,30
Glukoz g 1,25 1,19 1,28
Fruktoz g 1,44 1,35 1,57
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 5 11
Demir, Fe mg 0,14 0,12 0,18
Fosfor, P mg 13 10 18
Kalsiyum, Ca mg 26 22 33
Magnezyum, Mg mg 9 8 9
Potasyum, K mg 96 91 102
Sodyum, Na mg 3 2 5
Çinko, Zn mg 0,05 0,01 0,07
C vitamini mg 43,1 33,3 49,7
L-askorbik asit mg 42,6 33,3 49,7
Tiamin mg 0,027 0,021 0,031
Riboflavin mg 0,027 0,021 0,030
Niasin mg 0,294 0,246 0,370
B-6 vitamini, toplam mg 0,057 0,049 0,067
Folat, gıda µg 18 9 26
A vitamini RE 4 4 5
Beta-karoten µg 53 48 57
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 21 18 24
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.