ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0035
Bilimsel isim :
Citrus unshiu Marc.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 39 33 44
Enerji kJ 165 139 186
Su g 89,39 88,20 91,03
Kül g 0,33 0,30 0,35
Protein g 0,35 0,21 0,50
Azot g 0,06 0,03 0,08
Yağ, toplam g 0,27 0,10 0,41
Karbonhidrat g 8,12 6,83 9,19
Lif, toplam diyet g 1,53 1,32 2,05
Lif, suda çözünür g 0,60 0,42 0,84
Lif, suda çözünmeyen g 0,93 0,48 1,45
Sakaroz g 2,56 1,12 3,56
Glukoz g 1,41 0,56 2,08
Fruktoz g 1,62 0,84 2,32
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 11 3 26
Demir, Fe mg 0,21 0,06 0,38
Fosfor, P mg 11 6 19
Kalsiyum, Ca mg 28 19 48
Magnezyum, Mg mg 12 9 18
Potasyum, K mg 135 98 195
Sodyum, Na mg 5 1 10
Çinko, Zn mg 0,09 0,02 0,14
C vitamini mg 24,5 16,4 29,7
L-askorbik asit mg 24,3 16,2 29,7
Tiamin mg 0,053 0,031 0,116
Riboflavin mg 0,026 0,017 0,035
Niasin mg 0,256 0,172 0,326
B-6 vitamini, toplam mg 0,058 0,016 0,134
Folat, gıda µg 49 28 99
A vitamini RE 6 3 11
Beta-karoten µg 76 30 128
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 17 7 33
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.