ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0036
Bilimsel isim :
Citrus unshiu Marc.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 40 31 48
Enerji kJ 168 131 200
Su g 89,15 87,43 91,35
Kül g 0,32 0,24 0,39
Protein g 0,47 0,38 0,56
Azot g 0,07 0,06 0,09
Yağ, toplam g 0,24 0,08 0,30
Karbonhidrat g 8,27 5,79 10,19
Lif, toplam diyet g 1,54 1,15 1,98
Lif, suda çözünür g 0,66 0,46 1,25
Lif, suda çözünmeyen g 0,88 0,69 1,10
Sakaroz g 2,31 1,27 2,94
Glukoz g 1,40 1,10 1,75
Fruktoz g 1,52 1,27 1,78
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 10 3 17
Demir, Fe mg 0,25 0,08 0,71
Fosfor, P mg 14 10 18
Kalsiyum, Ca mg 37 19 56
Magnezyum, Mg mg 13 9 18
Potasyum, K mg 167 90 240
Sodyum, Na mg 4 1 7
Çinko, Zn mg 0,18 0,04 0,64
C vitamini mg 26,7 23,5 31,7
L-askorbik asit mg 26,4 22,7 31,7
Tiamin mg 0,055 0,028 0,114
Riboflavin mg 0,030 0,023 0,035
Niasin mg 0,298 0,273 0,349
B-6 vitamini, toplam mg 0,067 0,026 0,121
Folat, gıda µg 22 17 28
A vitamini RE 6 2 11
Beta-karoten µg 74 26 134
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 17 6 34
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.