ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
13.02.0008
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 404 404 404
Enerji kJ 1691 1691 1691
Su g 5,66 5,66 5,66
Kül g 1,67 1,67 1,67
Protein g 8,40 8,40 8,40
Azot g 1,44 1,44 1,44
Yağ, toplam g 10,36 10,36 10,36
Karbonhidrat g 64,76 64,76 64,76
Lif, toplam diyet g 9,15 9,15 9,15
Nişasta g 39,22 39,22 39,22
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 11,76 11,76 11,76
Fruktoz g 11,31 11,31 11,31
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 1,33 1,33 1,33
Tuz mg 258 258 258
Demir, Fe mg 2,88 2,88 2,88
Fosfor, P mg 324 324 324
Kalsiyum, Ca mg 203 203 203
Magnezyum, Mg mg 103 103 103
Potasyum, K mg 440 440 440
Sodyum, Na mg 103 103 103
Çinko, Zn mg 6,06 6,06 6,06
Selenyum, Se µg 3,0 3,0 3,0
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,892 0,892 0,892
Folat, gıda µg 77 77 77
Triptofan mg 54 54 54
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.