ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0068
Bilimsel isim :
Beta vulgaris ssp vulgaris var. cruenta
Yöresel isim :
Sofralık pancar, Turşuluk pancar
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 38 30 47
Enerji kJ 159 123 196
Su g 88,65 87,33 90,16
Kül g 1,08 0,85 1,91
Protein g 1,16 0,25 2,20
Azot g 0,19 0,04 0,35
Yağ, toplam g 0,61 0,10 1,16
Karbonhidrat g 5,40 2,71 7,08
Lif, toplam diyet g 3,10 2,31 3,71
Lif, suda çözünür g 1,31 0,10 2,50
Lif, suda çözünmeyen g 1,79 1,07 3,20
Sakaroz g 5,90 2,59 8,86
Glukoz g 0,06 0,00 0,18
Fruktoz g 0,06 0,00 0,15
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 381 183 561
Demir, Fe mg 0,61 0,16 1,72
Fosfor, P mg 32 14 47
Kalsiyum, Ca mg 19 10 46
Magnezyum, Mg mg 26 14 43
Potasyum, K mg 367 276 457
Sodyum, Na mg 153 73 224
Çinko, Zn mg 0,30 0,16 0,47
C vitamini mg 5,4 4,1 7,0
L-askorbik asit mg 4,2 3,6 5,9
Tiamin mg 0,014 0,009 0,032
Riboflavin mg 0,028 0,019 0,040
Niasin mg 0,257 0,193 0,311
B-6 vitamini, toplam mg 0,040 0,030 0,053
Folat, gıda µg 30 18 38
A vitamini RE 3 2 4
Beta-karoten µg 34 23 43
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 5 0 13
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.