ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0052
Bilimsel isim :
Solanum melongena
Yöresel isim :
Kemer patlıcanı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 23 22 26
Enerji kJ 98 90 108
Su g 92,64 91,93 93,22
Kül g 0,55 0,41 0,62
Protein g 0,94 0,81 1,06
Azot g 0,15 0,13 0,17
Yağ, toplam g 0,23 0,16 0,35
Karbonhidrat g 3,13 2,57 3,83
Lif, toplam diyet g 2,51 2,35 2,82
Lif, suda çözünür g 0,65 0,54 0,80
Lif, suda çözünmeyen g 1,85 1,74 2,02
Sakaroz g 0,01 0,00 0,04
Glukoz g 1,16 0,89 1,56
Fruktoz g 0,94 0,71 1,17
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 5 8
Demir, Fe mg 0,26 0,21 0,34
Fosfor, P mg 29 23 34
Kalsiyum, Ca mg 10 8 14
Magnezyum, Mg mg 18 15 22
Potasyum, K mg 213 170 256
Sodyum, Na mg 3 2 3
Çinko, Zn mg 0,20 0,12 0,28
C vitamini mg 3,7 2,2 6,6
L-askorbik asit mg 3,2 0,8 6,6
Tiamin mg 0,013 0,006 0,016
Riboflavin mg 0,037 0,018 0,059
Niasin mg 0,527 0,176 0,856
B-6 vitamini, toplam mg 0,079 0,049 0,107
A vitamini RE 7 4 15
Beta-karoten µg 84 51 174
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 62 14 138
K-1 vitamini µg 6,0 0,0 8,9
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.