ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0053
Bilimsel isim :
Solanum melongena
Yöresel isim :
Topak patlıcan, Antep balcanı (patlıcanı)
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 25 22 29
Enerji kJ 105 92 119
Su g 91,97 91,17 93,05
Kül g 0,64 0,51 0,73
Protein g 1,27 1,19 1,34
Azot g 0,20 0,19 0,22
Yağ, toplam g 0,23 0,20 0,27
Karbonhidrat g 3,05 2,31 4,00
Lif, toplam diyet g 2,85 2,34 3,68
Lif, suda çözünür g 0,80 0,62 1,10
Lif, suda çözünmeyen g 2,06 1,72 2,58
Sakaroz g 0,06 0,00 0,17
Glukoz g 1,37 0,65 1,79
Fruktoz g 1,19 0,67 1,78
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,01 0,00 0,02
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 15 11 29
Demir, Fe mg 0,31 0,23 0,38
Fosfor, P mg 31 27 34
Kalsiyum, Ca mg 10 7 15
Magnezyum, Mg mg 19 17 21
Potasyum, K mg 227 202 254
Sodyum, Na mg 6 4 11
Çinko, Zn mg 0,25 0,19 0,33
C vitamini mg 3,6 2,5 5,2
L-askorbik asit mg 2,9 1,5 4,0
Tiamin mg 0,014 0,006 0,028
Riboflavin mg 0,039 0,035 0,047
Niasin mg 0,698 0,302 0,848
B-6 vitamini, toplam mg 0,059 0,046 0,079
A vitamini RE 4 2 8
Beta-karoten µg 52 27 99
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 24 10 61
K-1 vitamini µg 6,1 0,0 10,1
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.