ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0070
Bilimsel isim :
Brassica rapa
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 26 22 33
Enerji kJ 109 93 140
Su g 92,04 90,24 93,05
Kül g 0,74 0,70 0,77
Protein g 0,81 0,69 0,88
Azot g 0,13 0,11 0,14
Yağ, toplam g 0,20 0,14 0,25
Karbonhidrat g 4,30 3,31 5,95
Lif, toplam diyet g 1,91 1,81 2,00
Lif, suda çözünür g 0,39 0,18 0,76
Lif, suda çözünmeyen g 1,52 1,23 1,70
Sakaroz g 0,07 0,01 0,15
Glukoz g 1,04 0,15 2,02
Fruktoz g 0,71 0,11 1,42
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 45 45 45
Demir, Fe mg 0,09 0,09 0,10
Fosfor, P mg 15 15 15
Kalsiyum, Ca mg 49 49 49
Magnezyum, Mg mg 8 8 8
Potasyum, K mg 173 172 175
Sodyum, Na mg 18 18 18
Çinko, Zn mg 0,07 0,07 0,07
C vitamini mg 25,3 22,4 26,9
L-askorbik asit mg 24,4 20,3 26,6
Tiamin mg 0,039 0,034 0,043
Riboflavin mg 0,020 0,016 0,026
Niasin mg 0,725 0,551 1,032
B-6 vitamini, toplam mg 0,188 0,092 0,344
A vitamini RE 2 1 3
Beta-karoten µg 27 15 34
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 1 0 4
K-1 vitamini µg 1,5 1,5 1,5
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.