ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0045
Bilimsel isim :
Prunus persica
Yöresel isim :
Bursa yarma şeftali
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 46 43 50
Enerji kJ 193 179 208
Su g 87,49 86,66 88,68
Kül g 0,44 0,28 0,54
Protein g 0,96 0,49 1,31
Azot g 0,15 0,08 0,21
Yağ, toplam g 0,30 0,09 0,51
Karbonhidrat g 8,99 7,61 10,35
Lif, toplam diyet g 1,82 1,33 2,22
Lif, suda çözünür g 0,54 0,35 0,80
Lif, suda çözünmeyen g 1,28 0,99 1,51
Sakaroz g 3,38 0,38 5,06
Glukoz g 1,45 0,43 2,48
Fruktoz g 1,43 0,43 2,11
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 5 10
Demir, Fe mg 0,33 0,11 0,54
Fosfor, P mg 24 15 33
Kalsiyum, Ca mg 7 4 13
Magnezyum, Mg mg 9 5 16
Potasyum, K mg 183 98 353
Sodyum, Na mg 3 2 4
Çinko, Zn mg 0,12 0,06 0,20
C vitamini mg 6,4 4,7 7,5
L-askorbik asit mg 3,9 2,8 5,3
Tiamin mg 0,030 0,010 0,121
Riboflavin mg 0,023 0,016 0,030
Niasin mg 0,650 0,467 0,944
B-6 vitamini, toplam mg 0,026 0,004 0,054
Folat, gıda µg 7 5 8
A vitamini RE 21 13 34
Beta-karoten µg 249 159 413
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 23 7 40
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.