ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0066
Bilimsel isim :
Allium cepa
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 40 30 48
Enerji kJ 168 127 202
Su g 88,94 86,60 91,71
Kül g 0,60 0,43 0,82
Protein g 1,16 0,95 1,51
Azot g 0,19 0,15 0,24
Yağ, toplam g 0,18 0,12 0,27
Karbonhidrat g 7,88 5,88 9,87
Lif, toplam diyet g 1,23 0,78 1,63
Lif, suda çözünür g 0,44 0,22 0,62
Lif, suda çözünmeyen g 0,79 0,45 1,41
Sakaroz g 0,63 0,00 1,95
Glukoz g 2,52 1,78 3,17
Fruktoz g 2,52 1,92 4,01
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 14 5 29
Demir, Fe mg 0,23 0,14 0,31
Fosfor, P mg 36 25 48
Kalsiyum, Ca mg 31 25 37
Magnezyum, Mg mg 14 11 17
Potasyum, K mg 176 140 219
Sodyum, Na mg 6 2 12
Çinko, Zn mg 0,21 0,15 0,31
C vitamini mg 6,5 4,9 8,0
L-askorbik asit mg 6,5 4,9 8,0
Tiamin mg 0,031 0,025 0,043
Riboflavin mg 0,013 0,008 0,016
Niasin mg 0,419 0,228 0,993
B-6 vitamini, toplam mg 0,117 0,037 0,192
A vitamini RE 4 2 6
Beta-karoten µg 45 23 69
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 17 7 37
K-1 vitamini µg 0,6 0,0 1,7
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.