ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0090
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 315 315 315
Enerji kJ 1317 1317 1317
Su g 21,42 21,42 21,42
Kül g 0,85 0,85 0,85
Protein g 8,27 8,27 8,27
Azot g 1,45 1,45 1,45
Yağ, toplam g 2,08 2,08 2,08
Karbonhidrat g 64,17 64,17 64,17
Lif, toplam diyet g 3,22 3,22 3,22
Nişasta g 52,24 52,24 52,24
Tuz mg 18 18 18
Demir, Fe mg 1,18 1,18 1,18
Fosfor, P mg 92 92 92
Kalsiyum, Ca mg 16 16 16
Magnezyum, Mg mg 36 36 36
Potasyum, K mg 124 124 124
Sodyum, Na mg 7 7 7
Çinko, Zn mg 0,71 0,71 0,71
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
Tiamin mg 0,334 0,334 0,334
Riboflavin mg 0,034 0,034 0,034
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,293 2,293 2,293
Niasin mg 0,817 0,817 0,817
B-6 vitamini, toplam mg 0,116 0,116 0,116
Triptofan mg 89 89 89
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.