ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0047
Bilimsel isim :
Diospyros kaki L.
Yöresel isim :
Cennet elması, Amme
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 73 69 77
Enerji kJ 304 288 322
Su g 79,15 78,92 79,39
Kül g 0,38 0,24 0,51
Protein g 0,39 0,31 0,50
Azot g 0,06 0,05 0,08
Yağ, toplam g 0,08 0,08 0,09
Karbonhidrat g 15,06 13,65 17,23
Lif, toplam diyet g 5,06 3,01 6,19
Lif, suda çözünür g 0,37 0,26 0,54
Lif, suda çözünmeyen g 4,69 2,46 5,89
Sakaroz g 0,01 0,00 0,04
Glukoz g 8,03 6,77 9,99
Fruktoz g 5,98 5,60 6,35
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 5 2 8
Demir, Fe mg 0,13 0,09 0,16
Fosfor, P mg 16 14 18
Kalsiyum, Ca mg 12 10 13
Magnezyum, Mg mg 11 9 13
Potasyum, K mg 177 131 213
Sodyum, Na mg 2 1 3
Çinko, Zn mg 0,10 0,04 0,22
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
C vitamini mg 7,0 6,6 7,3
L-askorbik asit mg 2,4 1,5 3,9
Tiamin mg 0,015 0,015 0,016
Riboflavin mg 0,008 0,004 0,014
Niasin mg 0,401 0,304 0,450
B-6 vitamini, toplam mg 0,046 0,022 0,073
A vitamini RE 13 11 14
Beta-karoten µg 153 135 171
Likopen µg 61 0 122
Lutein µg 32 27 36
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.