ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0046
Bilimsel isim :
Diospyros kaki L.
Yöresel isim :
Cennet elması, Amme
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 71 62 79
Enerji kJ 298 259 329
Su g 80,18 78,34 81,73
Kül g 0,44 0,31 0,55
Protein g 0,66 0,37 0,84
Azot g 0,11 0,06 0,13
Yağ, toplam g 0,08 0,02 0,26
Karbonhidrat g 15,30 12,48 17,14
Lif, toplam diyet g 3,34 2,87 4,82
Lif, suda çözünür g 0,49 0,30 0,61
Lif, suda çözünmeyen g 2,81 2,33 4,52
Sakaroz g 0,02 0,00 0,08
Glukoz g 8,08 5,19 9,76
Fruktoz g 4,15 2,00 5,59
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 6 0 15
Demir, Fe mg 0,25 0,14 0,40
Fosfor, P mg 18 14 23
Kalsiyum, Ca mg 12 9 21
Magnezyum, Mg mg 9 8 11
Potasyum, K mg 159 1 227
Sodyum, Na mg 2 0 6
Çinko, Zn mg 0,10 0,00 0,21
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
C vitamini mg 8,9 6,4 13,1
L-askorbik asit mg 4,7 0,7 13,1
Tiamin mg 0,016 0,007 0,021
Riboflavin mg 0,005 0,003 0,011
Niasin mg 0,363 0,162 0,455
B-6 vitamini, toplam mg 0,035 0,022 0,053
A vitamini RE 21 11 30
Beta-karoten µg 248 135 366
Likopen µg 107 0 331
Lutein µg 44 18 122
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.