ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0050
Bilimsel isim :
Vitis vinifera L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 70 58 88
Enerji kJ 292 244 368
Su g 81,76 76,63 84,74
Kül g 0,69 0,44 1,34
Protein g 0,63 0,11 2,37
Azot g 0,10 0,02 0,38
Yağ, toplam g 0,53 0,24 1,11
Karbonhidrat g 14,77 12,51 16,72
Lif, toplam diyet g 1,70 1,29 2,82
Lif, suda çözünür g 0,31 0,18 0,59
Lif, suda çözünmeyen g 1,39 0,99 2,23
Sakaroz g 0,03 0,00 0,07
Glukoz g 6,81 5,44 9,68
Fruktoz g 6,83 5,65 9,54
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 12 7 21
Demir, Fe mg 1,25 0,21 4,69
Fosfor, P mg 41 19 85
Kalsiyum, Ca mg 36 12 69
Magnezyum, Mg mg 20 7 43
Potasyum, K mg 384 105 788
Sodyum, Na mg 5 3 8
Çinko, Zn mg 0,13 0,06 0,23
C vitamini mg 4,8 2,4 6,3
L-askorbik asit mg 3,8 2,1 5,6
Tiamin mg 0,017 0,006 0,049
Riboflavin mg 0,015 0,010 0,026
Niasin mg 0,204 0,154 0,279
B-6 vitamini, toplam mg 0,054 0,030 0,074
Folat, gıda µg 6 5 9
A vitamini RE 8 3 11
Beta-karoten µg 90 39 133
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 49 7 109
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.