ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0055
Bilimsel isim :
Vitis vinifera L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 68 57 77
Enerji kJ 285 239 322
Su g 82,07 79,64 84,34
Kül g 0,50 0,38 0,71
Protein g 0,63 0,18 0,75
Azot g 0,10 0,03 0,12
Yağ, toplam g 0,34 0,14 0,71
Karbonhidrat g 14,75 11,92 16,95
Lif, toplam diyet g 1,98 1,17 2,79
Lif, suda çözünür g 0,26 0,11 0,47
Lif, suda çözünmeyen g 1,72 0,87 2,58
Sakaroz g 0,01 0,00 0,03
Glukoz g 7,14 5,96 9,48
Fruktoz g 7,15 5,91 10,16
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 11 5 16
Demir, Fe mg 0,83 0,24 2,12
Fosfor, P mg 37 15 81
Kalsiyum, Ca mg 34 13 70
Magnezyum, Mg mg 19 8 42
Potasyum, K mg 345 133 739
Sodyum, Na mg 4 2 6
Çinko, Zn mg 0,08 0,00 0,21
C vitamini mg 4,7 3,5 6,9
L-askorbik asit mg 3,7 2,3 4,9
Tiamin mg 0,012 0,010 0,019
Riboflavin mg 0,011 0,007 0,015
Niasin mg 0,193 0,127 0,289
B-6 vitamini, toplam mg 0,052 0,029 0,070
Folat, gıda µg 8 8 8
A vitamini RE 14 3 44
Beta-karoten µg 166 40 526
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 76 20 149
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.