ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0058
Bilimsel isim :
Eriobotrya japonica
Yöresel isim :
Malta eriği
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 46 41 51
Enerji kJ 192 171 214
Su g 87,60 86,48 88,71
Kül g 0,56 0,55 0,56
Protein g 1,11 1,09 1,13
Azot g 0,18 0,17 0,18
Yağ, toplam g 0,54 0,32 0,77
Karbonhidrat g 8,14 7,47 8,82
Lif, toplam diyet g 2,05 1,82 2,29
Lif, suda çözünür g 1,14 0,21 2,07
Lif, suda çözünmeyen g 0,92 0,23 1,61
Sakaroz g 0,03 0,00 0,05
Glukoz g 3,61 3,23 3,98
Fruktoz g 3,79 3,30 4,29
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 3 3 3
Demir, Fe mg 0,15 0,15 0,15
Fosfor, P mg 8 8 8
Kalsiyum, Ca mg 24 24 24
Magnezyum, Mg mg 16 16 16
Potasyum, K mg 194 194 194
Sodyum, Na mg 1 1 1
Çinko, Zn mg 0,09 0,09 0,09
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
C vitamini mg 4,2 3,0 5,4
L-askorbik asit mg 3,3 1,3 5,4
Tiamin mg 0,011 0,008 0,013
Riboflavin mg 0,025 0,023 0,026
Niasin mg 0,273 0,183 0,363
B-6 vitamini, toplam mg 0,048 0,029 0,067
A vitamini RE 176 129 223
Beta-karoten µg 2110 1545 2675
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 22 14 29
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.