ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0001
Bilimsel isim :
Cucumis melo var. flexuosus
Yöresel isim :
Hıtta, Hıtı, Kıtı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 22 12 31
Enerji kJ 92 51 129
Su g 93,81 91,48 95,61
Kül g 0,58 0,42 0,78
Protein g 0,65 0,42 1,19
Azot g 0,10 0,07 0,19
Yağ, toplam g 0,47 0,12 0,71
Karbonhidrat g 3,03 0,69 4,51
Lif, toplam diyet g 1,45 1,19 1,89
Lif, suda çözünür g 0,42 0,35 0,59
Lif, suda çözünmeyen g 1,03 0,84 1,36
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 1,03 0,40 2,39
Fruktoz g 1,26 0,47 2,57
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 27 9 62
Demir, Fe mg 0,49 0,17 0,84
Fosfor, P mg 32 27 37
Kalsiyum, Ca mg 24 8 33
Magnezyum, Mg mg 23 21 27
Potasyum, K mg 237 204 264
Sodyum, Na mg 11 4 25
Çinko, Zn mg 0,32 0,26 0,43
C vitamini mg 8,7 2,1 21,3
L-askorbik asit mg 8,4 1,8 21,3
Tiamin mg 0,039 0,007 0,053
Riboflavin mg 0,045 0,033 0,061
Niasin mg 0,500 0,443 0,581
B-6 vitamini, toplam mg 0,064 0,051 0,090
Folat, gıda µg 48 28 66
A vitamini RE 9 8 12
Beta-karoten µg 113 94 144
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 88 24 165
K-1 vitamini µg 22,8 11,9 42,5
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.