ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0058
Bilimsel isim :
Pistacia vera L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 608 608 608
Enerji kJ 2544 2544 2544
Su g 1,80 1,80 1,80
Kül g 3,51 3,51 3,51
Protein g 18,29 18,29 18,29
Azot g 3,45 3,45 3,45
Yağ, toplam g 49,96 49,96 49,96
Karbonhidrat g 16,13 16,13 16,13
Lif, toplam diyet g 10,32 10,32 10,32
Tuz mg 725 725 725
Demir, Fe mg 3,42 3,42 3,42
Fosfor, P mg 530 530 530
Kalsiyum, Ca mg 180 180 180
Magnezyum, Mg mg 110 110 110
Potasyum, K mg 783 783 783
Sodyum, Na mg 290 290 290
Çinko, Zn mg 1,40 1,40 1,40
Selenyum, Se µg 9,7 9,7 9,7
Tiamin mg 0,502 0,502 0,502
Riboflavin mg 0,189 0,189 0,189
Niasin mg 1,919 1,919 1,919
B-6 vitamini, toplam mg 1,418 1,418 1,418
E vitamini α-TE 1,47 1,47 1,47
E vitamini, IU IU 2,19 2,19 2,19
Alfa-tokoferol mg 1,47 1,47 1,47
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.