ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
VITE
Birim:
α-TE - Alfa Tokoferol Eşdeğeri
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
137 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Ayçiçek yağı » Sıvı ve katı yağlar 47,83 α-TE
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 40,22 α-TE
Fındık yağı » Sıvı ve katı yağlar 37,08 α-TE
Margarin, az yağlı (% 39-41 yağ) » Sıvı ve katı yağlar 33,91 α-TE
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 28,43 α-TE
Kanola yağı » Sıvı ve katı yağlar 25,43 α-TE
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 24,79 α-TE
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 23,65 α-TE
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 21,80 α-TE
Margarin, sürülebilir, kahvaltılık » Sıvı ve katı yağlar 20,24 α-TE
Fındık, iç, kavrulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 18,93 α-TE
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 13,31 α-TE
Zeytinyağı, riviera » Sıvı ve katı yağlar 13,12 α-TE
Zeytinyağı, rafine » Sıvı ve katı yağlar 11,96 α-TE
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 11,49 α-TE
Badem ezmesi, İstanbul » Geleneksel gıdalar 11,25 α-TE
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 10,98 α-TE
Zeytin, siyah, salamura » Meyve ve meyve ürünleri 10,54 α-TE
Mısır yağı » Sıvı ve katı yağlar 10,44 α-TE
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 10,10 α-TE
Zeytinyağı, sızma » Sıvı ve katı yağlar 10,09 α-TE
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 9,42 α-TE
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 8,55 α-TE
Badem ezmesi, Edirne » Geleneksel gıdalar 8,35 α-TE
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 8,26 α-TE
Margarin, yemeklik » Sıvı ve katı yağlar 8,18 α-TE
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 8,09 α-TE
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 7,87 α-TE
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 7,74 α-TE
Zeytin, siyah, sele » Meyve ve meyve ürünleri 7,33 α-TE
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 7,08 α-TE
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 6,96 α-TE
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 6,60 α-TE
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 5,26 α-TE
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 5,16 α-TE
Zeytin, yeşil, kokteyl, biberli » Meyve ve meyve ürünleri 5,10 α-TE
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 4,79 α-TE
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 3,64 α-TE
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2,92 α-TE
Zeytin, yeşil, salamura » Meyve ve meyve ürünleri 2,91 α-TE
Tereyağı, kahvaltılık, pastörize (süt yağı ≥ % 82) » Süt ve süt ürünleri 2,45 α-TE
Kabak çekirdeği, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 2,38 α-TE
Kaymak, pastörize (süt yağı ≥ % 60) » Süt ve süt ürünleri 2,36 α-TE
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2,26 α-TE
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 2,09 α-TE
Kayısı çekirdeği, iç » Meyve ve meyve ürünleri 2,05 α-TE
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 1,69 α-TE
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 1,65 α-TE
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1,53 α-TE
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 1,48 α-TE
Antep fıstığı, iç, kavrulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 1,47 α-TE
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1,44 α-TE
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 1,39 α-TE
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 1,28 α-TE
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 1,27 α-TE
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 1,19 α-TE
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1,18 α-TE
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 1,06 α-TE
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 1,04 α-TE
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 1,03 α-TE
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 1,03 α-TE
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 1,00 α-TE
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,88 α-TE
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 0,81 α-TE
Yaz helvası, cevizli, İzmir » Geleneksel gıdalar 0,79 α-TE
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 0,79 α-TE
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 0,78 α-TE
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 0,76 α-TE
Baklava, cevizli, Safranbolu » Geleneksel gıdalar 0,76 α-TE
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 0,71 α-TE
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 0,69 α-TE
Baklava, fıstıklı, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,66 α-TE
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 0,66 α-TE
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 0,65 α-TE
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 0,65 α-TE
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 0,64 α-TE
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,62 α-TE
Tahin helvası, İzmir » Geleneksel gıdalar 0,60 α-TE
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 0,58 α-TE
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,54 α-TE
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 0,54 α-TE
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 0,54 α-TE
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 0,54 α-TE
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 0,53 α-TE
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,52 α-TE
Zeytin ezmesi, siyah » Meyve ve meyve ürünleri 0,44 α-TE
Antep baklavası, fıstıklı » Geleneksel gıdalar 0,43 α-TE
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 0,42 α-TE
Tahin helvası, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,41 α-TE
Kestane » Meyve ve meyve ürünleri 0,41 α-TE
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 0,38 α-TE
Tahin, Konya » Geleneksel gıdalar 0,38 α-TE
Ekmek, glutensiz, PKU » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0,32 α-TE
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,31 α-TE
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 0,28 α-TE
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 0,28 α-TE
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 0,27 α-TE
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 0,27 α-TE
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 0,25 α-TE
Tahin, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,24 α-TE
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 0,24 α-TE
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,23 α-TE
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,23 α-TE
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 0,21 α-TE
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 0,21 α-TE
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 0,20 α-TE
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 0,20 α-TE
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 0,20 α-TE
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 0,20 α-TE
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 0,19 α-TE
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 0,19 α-TE
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 0,18 α-TE
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 0,18 α-TE
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 0,18 α-TE
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 0,18 α-TE
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0,17 α-TE
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,15 α-TE
Mersin cezeryesi, cevizli » Geleneksel gıdalar 0,14 α-TE
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0,14 α-TE
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 0,14 α-TE
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 0,14 α-TE
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,14 α-TE
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,13 α-TE
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 0,13 α-TE
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,12 α-TE
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 0,12 α-TE
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,11 α-TE
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 0,11 α-TE
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,10 α-TE
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,09 α-TE
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 0,09 α-TE
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 0,08 α-TE
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 0,08 α-TE
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 0,05 α-TE
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,05 α-TE
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,00 α-TE
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 0,00 α-TE
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.