ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
TOCPHA
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
137 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Ayçiçek yağı » Sıvı ve katı yağlar 47,83 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 40,22 mg
Fındık yağı » Sıvı ve katı yağlar 37,08 mg
Margarin, az yağlı (% 39-41 yağ) » Sıvı ve katı yağlar 33,91 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 28,43 mg
Kanola yağı » Sıvı ve katı yağlar 25,43 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 24,79 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 23,65 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 21,80 mg
Margarin, sürülebilir, kahvaltılık » Sıvı ve katı yağlar 20,24 mg
Fındık, iç, kavrulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 18,93 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 13,31 mg
Zeytinyağı, riviera » Sıvı ve katı yağlar 13,12 mg
Zeytinyağı, rafine » Sıvı ve katı yağlar 11,96 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 11,49 mg
Badem ezmesi, İstanbul » Geleneksel gıdalar 11,25 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 10,98 mg
Zeytin, siyah, salamura » Meyve ve meyve ürünleri 10,54 mg
Mısır yağı » Sıvı ve katı yağlar 10,44 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 10,10 mg
Zeytinyağı, sızma » Sıvı ve katı yağlar 10,09 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 9,42 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 8,55 mg
Badem ezmesi, Edirne » Geleneksel gıdalar 8,35 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 8,26 mg
Margarin, yemeklik » Sıvı ve katı yağlar 8,18 mg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 8,09 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 7,87 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 7,74 mg
Zeytin, siyah, sele » Meyve ve meyve ürünleri 7,33 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 7,08 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 6,96 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 6,60 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 5,26 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 5,16 mg
Zeytin, yeşil, kokteyl, biberli » Meyve ve meyve ürünleri 5,10 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 4,79 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 3,64 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2,92 mg
Zeytin, yeşil, salamura » Meyve ve meyve ürünleri 2,91 mg
Tereyağı, kahvaltılık, pastörize (süt yağı ≥ % 82) » Süt ve süt ürünleri 2,45 mg
Kabak çekirdeği, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 2,38 mg
Kaymak, pastörize (süt yağı ≥ % 60) » Süt ve süt ürünleri 2,36 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2,26 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 2,09 mg
Kayısı çekirdeği, iç » Meyve ve meyve ürünleri 2,05 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 1,69 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 1,65 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1,53 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 1,48 mg
Antep fıstığı, iç, kavrulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 1,47 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1,44 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 1,39 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 1,28 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 1,27 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 1,19 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1,18 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 1,06 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 1,04 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 1,03 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 1,03 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 1,00 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,88 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 0,81 mg
Yaz helvası, cevizli, İzmir » Geleneksel gıdalar 0,79 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 0,79 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 0,78 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 0,76 mg
Baklava, cevizli, Safranbolu » Geleneksel gıdalar 0,76 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 0,71 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 0,69 mg
Baklava, fıstıklı, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,66 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 0,66 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 0,65 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 0,65 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 0,64 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,62 mg
Tahin helvası, İzmir » Geleneksel gıdalar 0,60 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 0,58 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,54 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 0,54 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 0,54 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 0,54 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 0,53 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,52 mg
Zeytin ezmesi, siyah » Meyve ve meyve ürünleri 0,44 mg
Antep baklavası, fıstıklı » Geleneksel gıdalar 0,43 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 0,42 mg
Tahin helvası, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,41 mg
Kestane » Meyve ve meyve ürünleri 0,41 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 0,38 mg
Tahin, Konya » Geleneksel gıdalar 0,38 mg
Ekmek, glutensiz, PKU » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0,32 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,31 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 0,28 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 0,28 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 0,27 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 0,27 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 0,25 mg
Tahin, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,24 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 0,24 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,23 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,23 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 0,21 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 0,21 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 0,20 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 0,20 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 0,20 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 0,20 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 0,19 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 0,19 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 0,18 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 0,18 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 0,18 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 0,18 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0,17 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,15 mg
Mersin cezeryesi, cevizli » Geleneksel gıdalar 0,14 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0,14 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 0,14 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 0,14 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,14 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,13 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 0,13 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,12 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 0,12 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,11 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 0,11 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,10 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,09 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 0,09 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 0,08 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 0,08 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 0,05 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,05 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,00 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 0,00 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.