ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
TR_VITE_IU
Birim:
IU - Uluslararası Birim
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
137 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Ayçiçek yağı » Sıvı ve katı yağlar 71,27 IU
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 59,93 IU
Fındık yağı » Sıvı ve katı yağlar 55,25 IU
Margarin, az yağlı (% 39-41 yağ) » Sıvı ve katı yağlar 50,53 IU
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 42,36 IU
Kanola yağı » Sıvı ve katı yağlar 37,89 IU
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 36,94 IU
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 35,24 IU
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 32,49 IU
Margarin, sürülebilir, kahvaltılık » Sıvı ve katı yağlar 30,16 IU
Fındık, iç, kavrulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 28,21 IU
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 19,84 IU
Zeytinyağı, riviera » Sıvı ve katı yağlar 19,55 IU
Zeytinyağı, rafine » Sıvı ve katı yağlar 17,82 IU
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 17,12 IU
Badem ezmesi, İstanbul » Geleneksel gıdalar 16,76 IU
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 16,36 IU
Zeytin, siyah, salamura » Meyve ve meyve ürünleri 15,70 IU
Mısır yağı » Sıvı ve katı yağlar 15,56 IU
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 15,05 IU
Zeytinyağı, sızma » Sıvı ve katı yağlar 15,03 IU
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 14,04 IU
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 12,74 IU
Badem ezmesi, Edirne » Geleneksel gıdalar 12,44 IU
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 12,31 IU
Margarin, yemeklik » Sıvı ve katı yağlar 12,19 IU
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 12,05 IU
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 11,72 IU
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 11,53 IU
Zeytin, siyah, sele » Meyve ve meyve ürünleri 10,92 IU
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 10,54 IU
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 10,37 IU
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 9,83 IU
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 7,84 IU
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 7,69 IU
Zeytin, yeşil, kokteyl, biberli » Meyve ve meyve ürünleri 7,60 IU
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 7,14 IU
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 5,42 IU
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 4,35 IU
Zeytin, yeşil, salamura » Meyve ve meyve ürünleri 4,34 IU
Tereyağı, kahvaltılık, pastörize (süt yağı ≥ % 82) » Süt ve süt ürünleri 3,66 IU
Kabak çekirdeği, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 3,55 IU
Kaymak, pastörize (süt yağı ≥ % 60) » Süt ve süt ürünleri 3,51 IU
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 3,36 IU
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 3,11 IU
Kayısı çekirdeği, iç » Meyve ve meyve ürünleri 3,05 IU
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 2,52 IU
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 2,46 IU
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 2,28 IU
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 2,21 IU
Antep fıstığı, iç, kavrulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 2,19 IU
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2,14 IU
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 2,08 IU
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 1,90 IU
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 1,89 IU
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 1,78 IU
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1,76 IU
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 1,58 IU
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 1,55 IU
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 1,54 IU
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 1,53 IU
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 1,48 IU
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 1,31 IU
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 1,21 IU
Yaz helvası, cevizli, İzmir » Geleneksel gıdalar 1,18 IU
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 1,17 IU
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 1,16 IU
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 1,13 IU
Baklava, cevizli, Safranbolu » Geleneksel gıdalar 1,13 IU
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 1,06 IU
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 1,03 IU
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 0,98 IU
Baklava, fıstıklı, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,98 IU
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 0,97 IU
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 0,97 IU
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 0,95 IU
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,92 IU
Tahin helvası, İzmir » Geleneksel gıdalar 0,89 IU
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 0,87 IU
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 0,80 IU
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 0,80 IU
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,80 IU
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 0,80 IU
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 0,79 IU
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,77 IU
Zeytin ezmesi, siyah » Meyve ve meyve ürünleri 0,66 IU
Antep baklavası, fıstıklı » Geleneksel gıdalar 0,64 IU
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 0,63 IU
Tahin helvası, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,61 IU
Kestane » Meyve ve meyve ürünleri 0,60 IU
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 0,57 IU
Tahin, Konya » Geleneksel gıdalar 0,57 IU
Ekmek, glutensiz, PKU » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0,48 IU
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,46 IU
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 0,42 IU
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 0,42 IU
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 0,41 IU
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 0,40 IU
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 0,37 IU
Tahin, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,36 IU
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 0,35 IU
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,35 IU
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,34 IU
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 0,31 IU
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 0,31 IU
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 0,30 IU
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 0,30 IU
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 0,29 IU
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 0,29 IU
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 0,28 IU
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 0,28 IU
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 0,28 IU
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 0,27 IU
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 0,27 IU
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 0,26 IU
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0,26 IU
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,22 IU
Mersin cezeryesi, cevizli » Geleneksel gıdalar 0,21 IU
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0,21 IU
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 0,21 IU
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 0,20 IU
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,20 IU
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,20 IU
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 0,19 IU
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,18 IU
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 0,18 IU
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,16 IU
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 0,16 IU
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,15 IU
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,14 IU
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 0,13 IU
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 0,12 IU
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 0,12 IU
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 0,08 IU
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,07 IU
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,00 IU
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 0,00 IU
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.