ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0004
Bilimsel isim :
Pisum sativum
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 92 84 100
Enerji kJ 387 352 417
Su g 74,46 71,36 76,65
Kül g 0,89 0,70 1,07
Protein g 6,49 3,92 7,45
Azot g 1,04 0,63 1,19
Yağ, toplam g 0,82 0,31 2,08
Karbonhidrat g 12,22 8,31 15,62
Lif, toplam diyet g 5,11 1,81 8,55
Lif, suda çözünür g 0,65 0,00 1,52
Lif, suda çözünmeyen g 4,46 1,07 8,55
Sakaroz g 0,41 0,00 0,76
Glukoz g 0,61 0,15 1,76
Fruktoz g 0,34 0,02 1,07
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 5 2 7
Demir, Fe mg 1,52 1,17 1,82
Fosfor, P mg 159 125 185
Kalsiyum, Ca mg 26 19 39
Magnezyum, Mg mg 42 35 50
Potasyum, K mg 333 287 367
Sodyum, Na mg 2 1 3
Çinko, Zn mg 1,13 0,79 1,37
C vitamini mg 28,1 17,9 40,7
L-askorbik asit mg 27,5 17,9 39,1
Tiamin mg 0,383 0,136 0,506
Riboflavin mg 0,096 0,026 0,123
Niasin mg 1,728 1,464 1,824
B-6 vitamini, toplam mg 0,116 0,095 0,190
Folat, gıda µg 45 30 63
A vitamini RE 25 5 39
Beta-karoten µg 300 56 467
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 727 150 1262
K-1 vitamini µg 43,9 5,9 78,7
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.