ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0005
Bilimsel isim :
Capsicum annuum
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 22 19 24
Enerji kJ 94 77 102
Su g 93,08 92,52 94,21
Kül g 0,54 0,44 0,76
Protein g 0,82 0,75 0,92
Azot g 0,13 0,12 0,15
Yağ, toplam g 0,16 0,12 0,20
Karbonhidrat g 3,43 2,58 4,15
Lif, toplam diyet g 1,98 1,73 2,37
Lif, suda çözünür g 0,89 0,79 1,13
Lif, suda çözünmeyen g 1,09 0,95 1,23
Sakaroz g 0,01 0,00 0,04
Glukoz g 0,99 0,73 1,45
Fruktoz g 0,68 0,32 0,89
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 4 2 7
Demir, Fe mg 0,36 0,20 0,57
Fosfor, P mg 25 20 29
Kalsiyum, Ca mg 10 8 12
Magnezyum, Mg mg 13 10 16
Potasyum, K mg 185 139 258
Sodyum, Na mg 2 1 3
Çinko, Zn mg 0,22 0,14 0,30
C vitamini mg 80,0 56,4 104,2
L-askorbik asit mg 65,9 19,7 104,2
Tiamin mg 0,033 0,027 0,044
Riboflavin mg 0,029 0,012 0,046
Niasin mg 0,785 0,457 0,983
B-6 vitamini, toplam mg 0,308 0,170 0,454
Folat, gıda µg 19 11 36
A vitamini RE 8 6 11
Beta-karoten µg 97 69 130
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 71 14 161
K-1 vitamini µg 6,3 3,1 9,0
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.