ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0007
Bilimsel isim :
Capsicum annuum
Yöresel isim :
İri kare kesitli biber, Blok biber
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 28 24 31
Enerji kJ 119 101 128
Su g 91,82 91,10 92,87
Kül g 0,53 0,40 0,64
Protein g 0,89 0,81 0,95
Azot g 0,14 0,13 0,15
Yağ, toplam g 0,21 0,13 0,36
Karbonhidrat g 4,94 3,77 5,73
Lif, toplam diyet g 1,61 0,27 1,99
Lif, suda çözünür g 0,47 0,04 0,91
Lif, suda çözünmeyen g 1,13 0,12 1,77
Sakaroz g 0,01 0,00 0,09
Glukoz g 1,28 0,42 3,09
Fruktoz g 1,09 0,16 1,59
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 5 2 7
Demir, Fe mg 0,37 0,24 0,48
Fosfor, P mg 27 21 35
Kalsiyum, Ca mg 11 8 16
Magnezyum, Mg mg 14 12 16
Potasyum, K mg 224 180 307
Sodyum, Na mg 2 1 3
Çinko, Zn mg 0,18 0,13 0,24
C vitamini mg 150,7 139,0 170,2
L-askorbik asit mg 146,5 132,4 170,2
Tiamin mg 0,036 0,022 0,069
Riboflavin mg 0,122 0,032 0,159
Niasin mg 0,996 0,837 1,556
B-6 vitamini, toplam mg 0,438 0,298 0,596
Folat, gıda µg 66 45 79
A vitamini RE 101 40 202
Beta-karoten µg 1212 483 2420
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 381 111 600
K-1 vitamini µg 4,9 4,5 5,2
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.