ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0008
Bilimsel isim :
Capsicum annuum
Yöresel isim :
İri kare kesitli biber, Blok biber
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 26 21 27
Enerji kJ 107 90 113
Su g 92,42 92,04 93,37
Kül g 0,51 0,37 0,66
Protein g 0,79 0,69 0,94
Azot g 0,13 0,11 0,15
Yağ, toplam g 0,21 0,12 0,31
Karbonhidrat g 4,21 3,07 4,83
Lif, toplam diyet g 1,86 1,71 1,98
Lif, suda çözünür g 0,67 0,11 1,16
Lif, suda çözünmeyen g 1,19 0,81 1,71
Sakaroz g 0,00 0,00 0,02
Glukoz g 1,19 0,68 1,69
Fruktoz g 1,50 0,94 1,92
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 15 3 48
Demir, Fe mg 2,08 0,24 9,15
Fosfor, P mg 24 18 29
Kalsiyum, Ca mg 280 6 1366
Magnezyum, Mg mg 107 11 393
Potasyum, K mg 296 151 651
Sodyum, Na mg 6 1 19
Çinko, Zn mg 1,34 0,10 5,87
C vitamini mg 125,9 97,3 169,2
L-askorbik asit mg 123,1 97,3 166,1
Tiamin mg 0,028 0,018 0,041
Riboflavin mg 0,025 0,019 0,031
Niasin mg 0,842 0,635 1,017
B-6 vitamini, toplam mg 0,274 0,223 0,337
Folat, gıda µg 45 40 50
A vitamini RE 33 14 60
Beta-karoten µg 396 169 721
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 140 72 320
K-1 vitamini µg 1,6 0,0 2,8
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.