ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0009
Bilimsel isim :
Capsicum annuum
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 28 24 30
Enerji kJ 115 102 124
Su g 91,84 90,92 92,63
Kül g 0,49 0,33 0,68
Protein g 0,76 0,60 0,94
Azot g 0,12 0,10 0,15
Yağ, toplam g 0,13 0,11 0,16
Karbonhidrat g 4,85 4,01 5,53
Lif, toplam diyet g 1,93 1,53 2,35
Lif, suda çözünür g 0,86 0,66 1,03
Lif, suda çözünmeyen g 1,07 0,87 1,32
Sakaroz g 0,08 0,00 0,25
Glukoz g 2,18 0,49 9,14
Fruktoz g 1,73 0,40 7,06
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 4 3 7
Demir, Fe mg 0,48 0,28 0,69
Fosfor, P mg 35 29 39
Kalsiyum, Ca mg 9 6 14
Magnezyum, Mg mg 16 14 18
Potasyum, K mg 208 177 233
Sodyum, Na mg 2 1 3
Çinko, Zn mg 0,27 0,22 0,33
C vitamini mg 82,8 64,8 106,4
L-askorbik asit mg 72,2 24,8 106,4
Tiamin mg 0,039 0,031 0,063
Riboflavin mg 0,035 0,021 0,052
Niasin mg 0,885 0,473 1,737
B-6 vitamini, toplam mg 0,368 0,304 0,408
Folat, gıda µg 16 7 25
A vitamini RE 24 16 36
Beta-karoten µg 285 194 430
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 277 37 621
K-1 vitamini µg 10,1 2,6 12,2
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.