ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0010
Bilimsel isim :
Capsicum annuum
Yöresel isim :
Turşuluk biber
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 44 37 59
Enerji kJ 186 153 249
Su g 86,85 82,31 89,24
Kül g 0,74 0,59 1,08
Protein g 1,78 1,09 2,12
Azot g 0,28 0,17 0,34
Yağ, toplam g 0,55 0,15 1,00
Karbonhidrat g 6,11 3,33 7,76
Lif, toplam diyet g 3,96 1,69 6,48
Lif, suda çözünür g 0,44 0,08 0,63
Lif, suda çözünmeyen g 3,52 1,17 5,87
Sakaroz g 0,01 0,00 0,04
Glukoz g 0,76 0,36 1,29
Fruktoz g 0,60 0,24 1,07
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 3 14
Demir, Fe mg 0,60 0,40 0,88
Fosfor, P mg 50 18 86
Kalsiyum, Ca mg 26 17 34
Magnezyum, Mg mg 30 23 40
Potasyum, K mg 288 184 376
Sodyum, Na mg 3 1 6
Çinko, Zn mg 0,38 0,18 0,55
C vitamini mg 146,8 107,1 174,7
L-askorbik asit mg 146,8 107,1 174,7
Tiamin mg 0,041 0,024 0,062
Riboflavin mg 0,091 0,047 0,164
Niasin mg 1,484 0,632 1,871
B-6 vitamini, toplam mg 0,750 0,375 1,333
Folat, gıda µg 21 10 27
A vitamini RE 45 17 71
Beta-karoten µg 541 206 857
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 406 127 898
K-1 vitamini µg 12,8 6,3 23,4
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.