ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0012
Bilimsel isim :
Brassica oleracea var. italica
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 39 38 41
Enerji kJ 165 158 170
Su g 87,98 87,34 88,78
Kül g 0,91 0,84 1,01
Protein g 3,03 1,27 4,19
Azot g 0,49 0,20 0,67
Yağ, toplam g 0,35 0,33 0,37
Karbonhidrat g 4,30 3,22 6,29
Lif, toplam diyet g 3,42 2,71 4,09
Lif, suda çözünür g 0,22 0,12 0,28
Lif, suda çözünmeyen g 3,21 2,58 3,82
Sakaroz g 0,07 0,00 0,18
Glukoz g 0,88 0,12 1,31
Fruktoz g 0,71 0,07 1,06
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 26 19 29
Demir, Fe mg 1,22 0,73 1,66
Fosfor, P mg 99 87 110
Kalsiyum, Ca mg 49 30 57
Magnezyum, Mg mg 27 22 33
Potasyum, K mg 349 335 373
Sodyum, Na mg 10 8 12
Çinko, Zn mg 0,63 0,52 0,73
C vitamini mg 107,6 90,8 122,6
L-askorbik asit mg 104,8 83,1 122,0
Tiamin mg 0,069 0,038 0,127
Riboflavin mg 0,141 0,088 0,189
Niasin mg 0,795 0,691 0,832
B-6 vitamini, toplam mg 0,227 0,100 0,367
Folat, gıda µg 155 132 198
A vitamini RE 83 58 115
Beta-karoten µg 997 698 1377
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 552 283 1070
K-1 vitamini µg 110,8 104,3 117,5
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.