ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0012
Bilimsel isim :
Fragaria ananassa Duch.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 32 27 37
Enerji kJ 134 115 156
Su g 91,25 90,26 92,29
Kül g 0,44 0,35 0,58
Protein g 0,90 0,64 1,31
Azot g 0,14 0,10 0,21
Yağ, toplam g 0,54 0,38 0,68
Karbonhidrat g 4,88 3,44 6,22
Lif, toplam diyet g 1,98 1,33 3,05
Lif, suda çözünür g 1,00 0,16 1,81
Lif, suda çözünmeyen g 0,98 0,03 2,44
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 1,94 0,32 3,23
Fruktoz g 2,61 2,28 3,31
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 3 1 7
Demir, Fe mg 0,57 0,22 0,95
Fosfor, P mg 17 13 23
Kalsiyum, Ca mg 47 17 168
Magnezyum, Mg mg 16 14 19
Potasyum, K mg 159 118 209
Sodyum, Na mg 1 0 3
Çinko, Zn mg 0,13 0,07 0,28
Selenyum, Se µg 0,1 0,0 0,3
C vitamini mg 75,5 65,3 83,8
L-askorbik asit mg 74,7 63,2 83,8
Tiamin mg 0,013 0,008 0,017
Riboflavin mg 0,022 0,016 0,026
Niasin mg 0,298 0,258 0,348
B-6 vitamini, toplam mg 0,036 0,016 0,046
Folat, gıda µg 25 4 51
A vitamini RE 7 5 11
Beta-karoten µg 90 56 129
Likopen µg 26 0 146
Lutein µg 18 7 35
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.