ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0013
Bilimsel isim :
Anethum graveolens
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 46 41 51
Enerji kJ 191 170 211
Su g 87,09 86,06 88,28
Kül g 1,74 1,19 2,07
Protein g 2,95 2,53 3,13
Azot g 0,47 0,41 0,50
Yağ, toplam g 0,97 0,12 1,23
Karbonhidrat g 5,27 3,34 7,42
Lif, toplam diyet g 1,98 1,91 2,06
Lif, suda çözünür g 0,38 0,32 0,43
Lif, suda çözünmeyen g 1,59 1,48 1,65
Sakaroz g 0,07 0,01 0,16
Glukoz g 0,25 0,13 0,41
Fruktoz g 0,16 0,11 0,27
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 312 221 383
Demir, Fe mg 4,40 3,11 5,44
Fosfor, P mg 59 48 75
Kalsiyum, Ca mg 231 185 284
Magnezyum, Mg mg 89 74 121
Potasyum, K mg 452 375 561
Sodyum, Na mg 125 88 153
Çinko, Zn mg 0,60 0,40 0,85
C vitamini mg 100,9 81,5 118,1
L-askorbik asit mg 99,3 75,6 118,1
Tiamin mg 0,110 0,069 0,156
Riboflavin mg 0,351 0,276 0,402
Niasin mg 1,939 1,432 2,313
B-6 vitamini, toplam mg 0,201 0,079 0,344
Folat, gıda µg 125 87 166
A vitamini RE 680 362 890
Beta-karoten µg 8156 4339 10679
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 3837 332 10701
K-1 vitamini µg 407,4 326,9 474,1
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.