ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0015
Bilimsel isim :
Lycopersicon esculentum
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 19 16 24
Enerji kJ 79 67 101
Su g 94,29 93,02 95,09
Kül g 0,66 0,54 0,84
Protein g 0,89 0,65 1,00
Azot g 0,14 0,10 0,16
Yağ, toplam g 0,20 0,16 0,25
Karbonhidrat g 2,86 1,77 4,19
Lif, toplam diyet g 1,10 0,89 1,42
Lif, suda çözünür g 0,17 0,11 0,26
Lif, suda çözünmeyen g 0,94 0,78 1,16
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 1,18 1,02 1,52
Fruktoz g 1,15 0,17 1,64
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 10 4 19
Demir, Fe mg 0,34 0,18 0,79
Fosfor, P mg 27 20 33
Kalsiyum, Ca mg 10 6 13
Magnezyum, Mg mg 12 8 16
Potasyum, K mg 206 143 280
Sodyum, Na mg 4 2 8
Çinko, Zn mg 0,16 0,10 0,21
C vitamini mg 19,8 14,3 28,3
L-askorbik asit mg 19,5 13,1 28,0
Tiamin mg 0,030 0,016 0,051
Riboflavin mg 0,025 0,020 0,030
Niasin mg 0,613 0,538 0,712
B-6 vitamini, toplam mg 0,076 0,048 0,113
Folat, gıda µg 13 11 17
A vitamini RE 51 23 67
Beta-karoten µg 612 277 800
Likopen µg 5681 2556 8630
Lutein µg 40 12 124
K-1 vitamini µg 3,3 0,0 4,4
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.