ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0014
Bilimsel isim :
Lycopersicon esculentum
Yöresel isim :
Kiraz domatesi, Çeri domates, Erik domatesi
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 26 21 34
Enerji kJ 109 90 141
Su g 92,53 91,15 93,79
Kül g 0,73 0,58 1,00
Protein g 0,87 0,75 1,00
Azot g 0,14 0,12 0,16
Yağ, toplam g 0,22 0,15 0,29
Karbonhidrat g 4,62 3,66 6,82
Lif, toplam diyet g 1,02 0,29 1,64
Lif, suda çözünür g 0,18 0,11 0,36
Lif, suda çözünmeyen g 0,85 0,18 1,29
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 1,43 0,91 2,74
Fruktoz g 1,62 1,22 2,61
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 12 7 18
Demir, Fe mg 0,32 0,24 0,39
Fosfor, P mg 29 21 37
Kalsiyum, Ca mg 13 7 18
Magnezyum, Mg mg 13 10 17
Potasyum, K mg 229 156 270
Sodyum, Na mg 5 3 7
Çinko, Zn mg 0,19 0,16 0,23
C vitamini mg 24,3 14,8 36,5
L-askorbik asit mg 22,9 13,1 36,5
Tiamin mg 0,028 0,016 0,042
Riboflavin mg 0,027 0,016 0,042
Niasin mg 0,624 0,528 0,935
B-6 vitamini, toplam mg 0,083 0,051 0,107
Folat, gıda µg 12 3 16
A vitamini RE 63 40 91
Beta-karoten µg 752 481 1090
Likopen µg 5824 2452 10176
Lutein µg 49 15 128
K-1 vitamini µg 3,7 2,4 6,1
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.