ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0018
Bilimsel isim :
Phaseolus vulgaris
Yöresel isim :
Yeşil fasulye, Ayşe kadın fasulyesi, Çalı fasulyesi
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 44 38 51
Enerji kJ 185 157 212
Su g 87,58 85,07 89,92
Kül g 0,77 0,44 1,44
Protein g 2,20 0,88 5,17
Azot g 0,35 0,14 0,83
Yağ, toplam g 0,37 0,21 0,61
Karbonhidrat g 6,99 4,56 7,95
Lif, toplam diyet g 2,08 0,97 3,83
Lif, suda çözünür g 0,57 0,32 1,03
Lif, suda çözünmeyen g 1,51 0,65 3,15
Sakaroz g 0,05 0,00 0,19
Glukoz g 0,80 0,50 1,03
Fruktoz g 1,06 0,73 1,27
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,23 0,00 0,62
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 4 2 6
Demir, Fe mg 1,09 0,68 1,75
Fosfor, P mg 62 46 84
Kalsiyum, Ca mg 61 48 79
Magnezyum, Mg mg 34 25 46
Potasyum, K mg 316 197 372
Sodyum, Na mg 1 1 3
Çinko, Zn mg 0,48 0,30 0,59
C vitamini mg 16,0 12,2 18,3
L-askorbik asit mg 14,6 5,5 17,6
Tiamin mg 0,166 0,096 0,247
Riboflavin mg 0,141 0,065 0,193
Niasin mg 1,627 1,316 2,027
B-6 vitamini, toplam mg 0,086 0,072 0,101
Folat, gıda µg 48 36 66
A vitamini RE 26 20 33
Beta-karoten µg 308 242 399
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 292 53 475
K-1 vitamini µg 53,3 2,8 110,1
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.