ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0022
Bilimsel isim :
Urtica diocia
Yöresel isim :
Hekim (Karadeniz Bölgesi), Kırneş (Güneydoğu Anadolu Bölgesi)
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 54 23 69
Enerji kJ 227 95 287
Su g 81,99 78,49 90,14
Kül g 3,38 2,35 4,20
Protein g 3,44 2,23 4,67
Azot g 0,55 0,36 0,75
Yağ, toplam g 0,69 0,11 2,43
Karbonhidrat g 6,60 1,25 10,54
Lif, toplam diyet g 3,90 3,10 5,25
Lif, suda çözünür g 0,52 0,00 1,76
Lif, suda çözünmeyen g 3,37 2,66 4,13
Sakaroz g 0,07 0,00 0,20
Glukoz g 0,05 0,00 0,10
Fruktoz g 0,19 0,07 0,34
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 42 6 81
Demir, Fe mg 13,14 3,32 26,07
Fosfor, P mg 97 50 163
Kalsiyum, Ca mg 828 589 1086
Magnezyum, Mg mg 135 62 209
Potasyum, K mg 639 508 844
Sodyum, Na mg 17 2 32
Çinko, Zn mg 0,98 0,45 1,86
C vitamini mg 74,7 39,5 97,7
L-askorbik asit mg 65,2 13,7 91,3
Tiamin mg 0,061 0,017 0,090
Riboflavin mg 0,206 0,140 0,302
Niasin mg 1,309 0,892 1,802
B-6 vitamini, toplam mg 0,179 0,084 0,322
Folat, gıda µg 183 142 214
A vitamini RE 653 548 794
Beta-karoten µg 7831 6577 9527
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 9467 1909 13486
K-1 vitamini µg 429,0 373,9 491,2
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.