ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0024
Bilimsel isim :
Cucurbita moschata
Yöresel isim :
Mantaş kabağı, Tatlı kabağı, Kışlık kabak
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 41 34 63
Enerji kJ 171 140 263
Su g 88,66 82,86 90,53
Kül g 0,81 0,72 0,98
Protein g 0,46 0,38 0,56
Azot g 0,07 0,06 0,09
Yağ, toplam g 0,20 0,16 0,22
Karbonhidrat g 8,72 6,63 13,94
Lif, toplam diyet g 1,16 0,56 1,73
Lif, suda çözünür g 0,40 0,10 0,72
Lif, suda çözünmeyen g 0,77 0,46 1,02
Sakaroz g 3,77 0,00 8,97
Glukoz g 1,57 1,01 2,22
Fruktoz g 1,06 0,62 1,70
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 1 17
Demir, Fe mg 0,26 0,15 0,40
Fosfor, P mg 19 14 34
Kalsiyum, Ca mg 31 21 46
Magnezyum, Mg mg 18 12 22
Potasyum, K mg 290 199 348
Sodyum, Na mg 3 0 7
Çinko, Zn mg 0,14 0,10 0,19
C vitamini mg 13,8 11,1 18,0
L-askorbik asit mg 12,1 2,3 18,0
Tiamin mg 0,038 0,016 0,062
Riboflavin mg 0,046 0,027 0,058
Niasin mg 0,836 0,685 0,938
B-6 vitamini, toplam mg 0,112 0,078 0,214
Folat, gıda µg 22 12 66
A vitamini RE 343 197 550
Beta-karoten µg 4114 2368 6604
Likopen µg 417 0 1214
Lutein µg 197 51 664
K-1 vitamini µg 3,4 0,0 6,3
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.