ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0025
Bilimsel isim :
Cucurbita maxima
Yöresel isim :
Helvacı kabağı, Tatlı kabağı, Kışlık kabak
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 32 13 40
Enerji kJ 135 55 168
Su g 90,43 88,32 95,32
Kül g 0,94 0,75 1,11
Protein g 0,84 0,34 1,29
Azot g 0,13 0,06 0,21
Yağ, toplam g 0,20 0,16 0,29
Karbonhidrat g 5,97 1,53 8,12
Lif, toplam diyet g 1,62 1,23 2,17
Lif, suda çözünür g 0,36 0,14 0,64
Lif, suda çözünmeyen g 1,26 1,08 1,62
Sakaroz g 0,97 0,00 2,69
Glukoz g 1,22 0,38 1,97
Fruktoz g 1,07 0,37 1,93
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 3 0 5
Demir, Fe mg 0,19 0,13 0,28
Fosfor, P mg 15 9 26
Kalsiyum, Ca mg 15 10 26
Magnezyum, Mg mg 11 3 17
Potasyum, K mg 255 189 374
Sodyum, Na mg 1 0 2
Çinko, Zn mg 0,11 0,07 0,16
C vitamini mg 18,1 11,9 24,5
L-askorbik asit mg 14,6 1,0 24,5
Tiamin mg 0,042 0,026 0,058
Riboflavin mg 0,044 0,016 0,066
Niasin mg 0,903 0,801 1,081
B-6 vitamini, toplam mg 0,173 0,056 0,258
Folat, gıda µg 10 8 12
A vitamini RE 338 208 435
Beta-karoten µg 4055 2500 5220
Likopen µg 82 0 280
Lutein µg 158 31 364
K-1 vitamini µg 4,4 1,8 7,0
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.