ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0026
Bilimsel isim :
Cucurbita pepo
Yöresel isim :
Kara kabak, Girit kabağı, Dolma-musakka kabağı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 17 13 21
Enerji kJ 72 55 90
Su g 94,55 93,30 95,69
Kül g 0,65 0,49 0,84
Protein g 0,50 0,46 0,53
Azot g 0,08 0,07 0,09
Yağ, toplam g 0,28 0,19 0,33
Karbonhidrat g 2,28 1,56 3,01
Lif, toplam diyet g 1,73 1,20 2,26
Lif, suda çözünür g 0,78 0,54 0,98
Lif, suda çözünmeyen g 0,96 0,66 1,27
Sakaroz g 0,43 0,00 2,46
Glukoz g 0,74 0,55 0,91
Fruktoz g 0,92 0,66 1,15
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 3 2 5
Demir, Fe mg 0,48 0,24 0,65
Fosfor, P mg 45 38 53
Kalsiyum, Ca mg 20 12 37
Magnezyum, Mg mg 21 15 30
Potasyum, K mg 258 202 284
Sodyum, Na mg 1 1 2
Çinko, Zn mg 0,31 0,24 0,40
C vitamini mg 14,0 10,2 18,3
L-askorbik asit mg 13,3 10,2 18,3
Tiamin mg 0,037 0,008 0,055
Riboflavin mg 0,037 0,026 0,046
Niasin mg 0,491 0,279 0,809
B-6 vitamini, toplam mg 0,100 0,040 0,220
Folat, gıda µg 9 6 13
A vitamini RE 16 4 33
Beta-karoten µg 192 44 391
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 504 9 1119
K-1 vitamini µg 27,5 3,0 40,4
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.