ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0026
Bilimsel isim :
Prunus armeniaca
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 577 569 587
Enerji kJ 2415 2380 2454
Su g 4,49 3,93 4,90
Kül g 2,84 2,81 2,86
Protein g 24,13 23,94 24,25
Azot g 3,86 3,83 3,88
Yağ, toplam g 48,36 46,66 49,91
Karbonhidrat g 2,52 1,36 3,97
Lif, toplam diyet g 17,67 16,87 18,64
Lif, suda çözünür g 1,58 1,16 2,54
Lif, suda çözünmeyen g 16,09 15,30 17,48
Sakaroz g 1,11 1,09 1,13
Glukoz g 0,38 0,37 0,38
Fruktoz g 0,53 0,52 0,53
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 84 7 302
Demir, Fe mg 3,42 2,51 5,18
Fosfor, P mg 554 493 631
Kalsiyum, Ca mg 136 115 163
Magnezyum, Mg mg 282 251 300
Potasyum, K mg 830 799 883
Sodyum, Na mg 33 3 121
Çinko, Zn mg 4,39 4,00 4,60
Selenyum, Se µg 3,9 0,0 12,0
Tiamin mg 0,157 0,115 0,191
E vitamini α-TE 2,05 1,64 2,69
E vitamini, IU IU 3,05 2,44 4,01
Alfa-tokoferol mg 2,05 1,64 2,69
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.