ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0034
Bilimsel isim :
Apium graveolens var. rapaceum
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 31 28 37
Enerji kJ 131 117 153
Su g 90,17 89,16 91,40
Kül g 1,01 0,79 1,44
Protein g 0,82 0,69 0,94
Azot g 0,13 0,11 0,15
Yağ, toplam g 0,29 0,24 0,35
Karbonhidrat g 5,00 3,78 6,30
Lif, toplam diyet g 2,70 1,63 3,12
Lif, suda çözünür g 0,36 0,02 0,88
Lif, suda çözünmeyen g 2,34 1,60 3,10
Sakaroz g 0,91 0,54 1,22
Glukoz g 1,66 1,41 1,80
Fruktoz g 0,16 0,06 0,35
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 259 205 328
Demir, Fe mg 0,34 0,26 0,61
Fosfor, P mg 67 60 78
Kalsiyum, Ca mg 38 30 51
Magnezyum, Mg mg 22 18 27
Potasyum, K mg 279 182 345
Sodyum, Na mg 104 82 131
Çinko, Zn mg 0,22 0,19 0,28
C vitamini mg 11,2 8,5 13,5
L-askorbik asit mg 11,2 8,5 13,5
Tiamin mg 0,040 0,025 0,058
Riboflavin mg 0,096 0,051 0,140
Niasin mg 0,723 0,247 0,890
B-6 vitamini, toplam mg 0,233 0,153 0,274
Folat, gıda µg 8 4 12
A vitamini RE 3 2 3
Beta-karoten µg 32 25 37
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 11 9 12
K-1 vitamini µg 115,6 106,1 119,3
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.